Joyce van Wijk
Verpleegkundige / WZC - Villa Maria Tilburg

“Ik mag werken in een kerk, wie kan dat zeggen! Vanaf de buitenkant heb je geen idee wat er binnen afspeelt, maar het is er zo mooi en fijn werken!”

Mijn naam is Joyce van Wijk en ik ben werkzaam als Verpleegkundige en Woonzorg coördinator bij villa Maria. Ongeveer de helft van mijn contracturen rooster ik voor Villa Maria in Tilburg en Villa Eikenbosch in Berkel Enschot.

Ik leerde de organisatie kennen via een oud collega en werd mijn nieuwsgierigheid gewekt voor Villa Eikenbosch. Op dat moment was er nog geen ruimte in de formatie om mij aan te nemen, maar stond Villa Maria in Tilburg op het punt te open, dus heb ik mijn inwerkperiode doorlopen bij Villa Eikenbosch en ik ben daarna Villa Maria mee gaan opstarten.

Ik heb de opleiding verzorgende IG en daarna de opleiding verpleegkundige mogen afronden. Dit heb ik mogen doen als BBL-leerling. Dus werken en leren. Dit was een fijne combi die goed bij mij paste.

Mijn werkweek ziet er alsvolgt uit; Op maandag en vrijdag rooster ik voor 2 locaties. Dit is elke keer weer een hele uitdaging, in de tijd van nu, om het rond te krijgen en het vast personeel tevreden te houden. Ik plan zoveel mogelijk in overleg en proberen met iedereen rekening te houden.

Daarnaast sta ik de rest van mijn contracturen in de zorg bij Villa Maria. De verschillende diensten, verschillende dagen en verschillende bewoners maakt het werk leuk. Elke dag is anders. Onze bewoners bepalen zo ver het kan het ritme van de dag. Dit maakt het werk niet saai juist een uitdaging!

Ik mag werken in een kerk, wie kan dat zeggen! Vanaf de buitenkant heb je geen idee wat er binnen afspeelt, maar het is er zo mooi en fijn werken. Ik kom uit Tilburg en vind het ook fijn om in mijn eigen stad te mogen werken. Ik ben vanaf het begin af aan betrokken bij het openen van Villa Maria. Het is en was een unieke kans als verpleegkundige om dit te mogen mee maken.

Ik werk in een fijn en betrokken team hebben, we hebben veel voor elkaar over. Daarnaast vind ik de samenwerking met onze teamleider en Locatiemanager prettig, we worden gezien en betrokken bij de werkzaamheden, ze kennen en zien ons echt. We zijn nu 2 jaar open en dus nog een vrij nieuwe locatie. We mogen meedenken en worden zoveel als het kan betrokken hierin. We zijn samen met onze bewoners trots op wat we doen!