Korian Academy

Korian Academy

Wil je werken in de ouderenzorg en ben je niet alleen nieuwsgierig maar ook leergierig? Dan is leren en werken bij Korian echt iets voor jou!
De Korian Academy is dé plek waar het leren en jezelf blijven ontwikkelen binnen Korian centraal staat.

Wij bieden mogelijkheden voor het lopen van een stage, het volgen van een BBL of HBO duale opleiding en voor het volgen van diverse trainingen in het kader van loopbaanplanning en deskundigheidsbevordering. Ook hebben wij een digitale leeromgeving waar jij je kunt inschrijven voor diverse trainingen of voor het volgen van Elearning. 

Naast de beroepsopleidingen (BOL en BBL) bieden we onder andere de volgende opleidingen aan:

Hiermee krijg je dus de mogelijkheid te blijven groeien in je vakgebied. Een leven lang ontwikkelen! 

BBL opleiding

Bij Korian kun je verschillende BBL- (Beroeps Begeleidende Leerweg ) opleidingen volgen. Hierbij wordt werken en leren gecombineerd en ligt het accent op de praktijk. Zo kun je dus opgeleid worden tot Verpleegkundige, Verzorgende IG, Helpende en medewerker Maatschappelijke Zorg niveau 3 en 4. 

Samen met het NCOI hebben wij een eigen verkorte Verzorgende IG en Verpleegkundige opleiding ontwikkeld. Dit is een uniek Blended Learning concept. Wat inhoudt dat je een vaste lesdag per week deelneemt in de Virtual Classroom en vier of vijf keer op Bootcamp gaat. Dit zijn een aantal aaneengesloten lesdagen waarin je van en met leert. Hierdoor leer je jouw collega’s uit het hele land kennen. Je wordt gecoacht door een BPV begeleider van school en je ontvangt werkbegeleiding van je collega’s op de werkvloer, zodat je de theorie direct in de praktijk kunt brengen. Aan het einde van de opleiding ontvang je (uiteraard bij een goede afronding) een erkend MBO diploma!

Heb je als BBL leerling interesse om in dienst te komen?

BOL

Volg jij al een zorg gerelateerde Beroepsopleidende Leerweg (BOL)? Of bijvoorbeeld een opleiding HBO-V of Social Work? Kom stage lopen bij één van onze unieke zorglocaties door heel Nederland.  Wij hebben regelmatig stageplekken waarbij je ons mooie vak in de praktijk kunt leren. Informeer naar de mogelijkheden! 

Aanmelden of meer informatie? Heb je als stagiair interesse om bij ons aan de slag te gaan?

Terug de zorg in?

Kon jij vroeger de zorg loslaten maar de zorg jou niet? Zit het zorgen nog steeds in je DNA? 
Welkom terug! Bij ons kun je gelijk aan de slag. We gaan direct aan het werk om je certificeringen weer up-to-date te krijgen.
 

Zij instroom

Nieuw in de zorg?

Hé lefgozer, stap jij over naar de zorg?Wil jij een andere invulling geven aan je werkende leven en écht iets betekenen voor een ander?  Als zij-instromer verruil je jouw baan als bijvoorbeeld bankmedewerker voor een loopbaan in de ouderenzorg. 

Ben jij flexibel inzetbaar en draag jij ouderen een warm hart toe? Dan is een zij-instroomtraject echt iets voor jou! Met ons praktijk gerichte programma van werken en leren bieden we je de kans om opgeleid te worden tot verzorgende IG of verpleegkundige. Heb jij alles in je om persoonsgerichte en kwalitatieve zorg te bieden aan onze bewoners? Dan gaan we graag in gesprek met je om te zien hoe wij jou zo snel en goed mogelijk klaar kunnen stomen voor dit mooie vak.

Aanmelden of meer informatie? Neem contact op met onze collega’s van de Korian Academy via academy-admin@korian.nl of bel 085-808 7000.

Onze contactpersonen voor opleidingen