Jeannette Apon
Gastvrouw - Villa Nova Leusden

“Het werk als gastvrouw geeft mij veel voldoening. Vooral het contact met de bewoners. Geen dag is hetzelfde”.

Mijn naam is Jeannette Apon en ik werk voor Villa Nova in Leusden sinds april 2022, als Gastvrouw. Een vriendin van mij kwam te werken op deze locatie en was daar zo vol van. Toen zei ze tegen mij, ‘dit werk past ook bij jou!’. Ik heb op het juiste moment een sollicitatiebrief geschreven en ben toen aangenomen. Van oorsprong kom ik uit de financiële dienstverlening, maar na jaren mantelzorg te hebben verzorgd voor mijn moeder, begon ik het zorgen te missen. En in deze functie kom je met zorgen zeker aan je trekken. 

Als ik een vroege dienst heb, start mijn werkdag van 08.00 tot 13.30, waar ik het ontbijt verzorg in 3 huiskamers (20 bewoners). Als ik avonddienst heb, is dit van 16.00 tot 20.00, waarbij het avondeten door ons verzorgd wordt. Ik doe ook de lunch als dit binnen mijn dienst valt. Tussendoor is er ruimte voor een activiteit, zoals bijvoorbeeld wandelen, puzzelen of boodschappen doen. 

Het werk als gastvrouw geeft mij veel voldoening. Het contact met de bewoners, het soepel laten verlopen van ontbijt, lunch en avondeten en alles weer netjes achterlaten voor degene die na jou dienst heeft. Geen dag is hetzelfde. De sfeer is goed bij ons op de villa. De dag draait om het welzijn van de bewoners. 

Jeannette Apon, gastvrouw bij Stepping Stones locatie Villa Nova in Leusden