Jeanine Poelstra
Verpleegkundige / woonzorgcoördinator

“De sfeer in het huis is gezellig. We doen veel met de bewoners samen. Er wordt goed geluisterd naar de wensen en behoefte van iedere bewoner, en de eigen regie wordt behouden”

Ik ben Jeanine Poelstra en ik werk sinds 1 januari 2022 bij Het Gouden Hart in Harderwijk. Mijn functie is Verpleegkundige / woonzorgcoördinator. Voor ik hier begon, heb ik via een detacheringsbureau gewerkt. Zo ben ik ook bij Het Gouden Hart binnen gekomen. Hierna ben ik overgenomen door Korian. Voor de overname heb ik al heel wat taken gekregen en na de overname is dit verder uitgebreid. 

Voor mijn werk als Verpleegkundige heb ik een aantal jaren als Verzorgende IG gewerkt in een verzorgingstehuis en in de thuiszorg. Ik miste uitdaging en heb daardoor de BBL opleiding tot Verpleegkundige gedaan.  

Mijn werkdag start om 07.00, met de andere collega's van de dagdienst. Samen lezen we de rapportages, hebben we de overdracht met de nachtdienst en verdelen we wie naar welke afdeling toe gaat.  Hierna gaan we de zorg verlenen; ADL, medicatie aanreiken, verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Na de ADL gaan we samen met de bewoners koffie drinken.  's middags eten we gezamenlijk met de bewoners. 
 
De sfeer in het huis is gezellig, en zoals ik hierboven al benoemde doen we veel met de bewoners samen. Er wordt geluisterd naar de wensen en behoefte van iedere bewoner, en de eigen regie wordt behouden. 

Geen dag is bij ons hetzelfde. De afwisseling maakt het leuk! De ene dag sta ik in zorg, en de andere dag zit ik op kantoor. Rondleidingen geven voor eventuele nieuwe bewoners, intake gesprekken voeren, zorgplannen maken / bijhouden, ZVW indicaties bijhouden. Heel afwisselend. 

Ik raad het anderen dan ook aan bij ons te komen werken; elke dag is er een nieuwe uitdaging te vinden!