Janneke Verkuijlen
Verzorgende IG - Villa Rozenburg Schijndel

“Het is gewoon thuiskomen hier bij Villa Rozenburg of dat uniek is weet ik niet maar het is mij erg veel waard.”

Mijn naam is Janneke Verkuijlen en ik ben werkzaam als Verzorgende IG bij Villa Rozenburg vanaf het moment van de sleutel overdracht.

Ik ben werkzaam geweest als kraamverzorgster, daarna ongeveer 13 jaar gewerkt in het plaatselijke verpleeghuis op een somatische afdeling waar ik ook de opleiding Verzorgende IG heb behaald. Toen ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging zag ik dat er een ouderenzorg organisatie in dit mooie pand kwam. Omdat de bouw nog niet af was kreeg ik de kans om eerst op een andere locatie van Korian te starten om zo de organisatie te leren kennen. Hier ben ik er ook echt achter gekomen dat deze doelgroep perfect bij mij past. Toen de bouw van Villa Rozenburg was afgerond ben ik hier samen met Jolanda, de Locatiemanager en de rest van het nieuwe en enthousiaste team met heel veel plezier begonnen.

Mijn werkdag start altijd met het groeten van mijn lieve bewoners, een kop thee en een praatje met mijn collega die ik af kom lossen. Hierna ga ik kijken waar iedereen is en waar er op dat moment behoefte aan is, een praatje, een spel, een wandeling of iets drinken met wat lekkers.

Als ik een ochtenddienst heb ligt nog iedereen lekker te slapen. We weten een beetje hoe laat mensen uit bed willen, een paar vroege vogels maar ook lekkere uitslapers. De rest van de dag begeleid ik de mensen waar nodig en doen we leuke dingen samen. Er worden activiteiten georganiseerd zoals wekelijks bloemschikken, muzikale activiteiten, uitstapjes, spelletjes etc.  

De omgang met elkaar is respectvol en familiair. Mensen vinden het prettig om met de voornaam aangesproken te worden en ze lijken ook veel met elkaar te delen en zoeken elkaar graag op. Er wordt een knuffel gegeven en met elkaar gelachen en soms ook gemopperd, want dat mag ook.

Ik zou het leuk vinden als ons team nog verder uitbreidt met collega’s die voor kwaliteit staan en het allerbeste van zichzelf aan onze mensen willen geven. Wat ze ervoor terug krijgen is een voldaan gevoel en dankbaarheid van onze lieve bewoners. Het is gewoon thuiskomen hier bij Villa Rozenburg of dat uniek is weet ik niet maar het is mij erg veel waard. Verder is het natuurlijk een prachtig huis en een mooie omgeving waar je mag werken, wie wil dat nu niet?