Esther van Beek
Teamleidster - Villa Saksen Weimar Arnhem

"Het werken voor deze mensen in hun huis en hen een glimlach bezorgen. Daar doe ik het voor!"

Mijn naam is Esther van Beek, en ik werk als Verpleegkundige en Teamleidster bij Villa Saksen Weimar. Ik ben hier in februari 2016 begonnen als Verpleegkundige op woongroep één, daarna op woongroep drie als teamleidster en heb deze woongroep opgezet. Nu werk ik al heel wat jaartjes op woongroep twee als verpleegkundige én teamleidster, en vervang ik mijn Locatiemanager met vakanties.

Ik heb in verschillende werkgroepen gezeten, zoals het neerzetten van de functie van Verpleegkundige, de VVAR, zit ik in het ECD werkgroep, en ben ik praktijkopleider binnen de zorgvilla.

Mijn dag start met overdracht van de nachtdienst. Daarna start de zorg rondom onze bewoners. Ze worden gewassen, aangekleed, wondverzorging en alle andere zaken die je tegen komt. Dan is het tijd voor koffie, even bijkletsen en alle taken doen die tussendoor komen. Denk hierbij aan de telefoon en afhandelen van mailtjes. Tussen de middag help ik mee met de tafels dekken en eten we samen met de bewoners. Tijdens dit eetmoment verzorgen we de medicatie en kijken we weer naar de middag. Dan heb ik vaak gesprekken met leerlingen, school, POH, etc. en maak ik het rooster, of werk ik aan de zorgleefplannen van onze bewoners. Aan het einde van de dag rapporteer ik aan de avonddienst.

 Een keer in de twee weken heb een Managementdag. Dan werk ik aan het rooster, bespreek ik de MIC en MIM meldingen en maak ik hier een maandrapportage/kwartaalrapportage van. Ook bereid ik de teams vergaderingen voor, maak ik de notulen van het teamleidersoverleg en plan ik de vergaderingen en de familieavond. Kortom, een lekker divers takenpakket.

Mijn collega’s en de diversiteit van onze bewoners maken echt mijn dag. Het werken voor deze mensen in hun huis en hen een glimlach bezorgen. Daar doe ik het voor. Ik mag werken op een unieke bosrijke locatie in een hele mooie, nieuwe wijk in Arnhem-Noord. Er is mooi uitzicht op het park Klarenbeek en je maakt dagelijks wandelingen in deze mooie groene buurt. Ook is er ruimte voor het volgen van opleidingen en scholing.

 Ik vind het fijn dat ik dichtbij huis kan werken en ben blij met de taken die ik kan uitvoeren als Verpleegkundige en Teamleidster. Deze taken zijn divers. Er heerst een fijne sfeer binnen Villa Saksen Weimar. Bewoners en collega’s voelen er zich op hun gemak. Er is ruimte voor de bewoners en veel activiteiten om te ondernemen.Hier wil je werken en zijn!