Asma
Leerling Verzorgende IG - Het Gouden Hart Franeker

“Ik haal er veel voldoening uit als je weg loopt en je ziet hoe ze naar je glimlachen, dat maakt dat je je gewaardeerd voelt”

Hallo ik ben Asma, ik werk al bijna 6 jaar. Ik ben hier begonnen als stagiair Helpende, mijn eerste stage in de ouderenzorg. Nadat ik mijn opleiding had afgerond kon ik hier blijven werken.

Ik ben er een tijdje tussenuit geweest, maar omdat ik het hier zo naar mijn zin had, heb ik weer gesolliciteerd en ben ik aangenomen. Ik volg nu de Verzorgende IG opleiding via Korian en die hoop ik binnenkort af te ronden.

Zoals ik eerder zei, ben ik hier binnen gekomen als stagiair. De locatie was toen net een jaar geopend. Hiervoor liep ik stage met kinderen, maar dat paste niet zo goed bij mij en door school werd mij toen geadviseerd om met ouderen te gaan werken. Eerst was het even zoeken. Past de doelgroep bij mij? maar het is hartstikke leuk en ben ik blij dat ik hier mag werken.

Hoe ziet mijn dag eruit? Je komt binnen en begint met de overdracht van de nachtdienst. Dan ga je de routes verdelen en ga je aan de slag met de ADL taken. Mensen wakker maken, medicatie geven, helpen met opstaan, wassen en aankleden, rapportages maken, contact onderhouden met de huisarts o.i.d. Af en toe draai ik ook een nachtdienst.

Het werken met ouderen maakt het leuk door de verhalen van vroeger. De dingen die ze hebben meegemaakt. De mensen maken je blij. Ik haal er veel voldoening uit als je weg loopt en je ziet hoe ze naar je glimlachen, dat maakt dat je je gewaardeerd voelt.

Wat maakt het werken hier uniek? Het is een prachtige locatie, het voelt echt als een warm bad, het is heel erg open. Als je binnenkomt voelt het eigenlijk als thuis, het voelt echt veilig. Het is heel fijn werken met de collega’s, we hebben een open communicatie, iedereen wilt en is bereid elkaar te helpen. We zijn een divers team, jong naar oud. Iedereen werkt met elkaar samen en je leert ook van elkaar.